SpecialLasergravering met LED

Hoe kan je licht in glas 'vangen'?

Een uitdaging waar onze research and development afdeling lange tijd mee bezig is geweest. Er zijn talloze experimenten en tests aan voorafgegaan alvorens deze toepassing naar tevredenheid kon worden aangeboden. Een van de eerste technieken die productiewaardig werd geacht ziet u op de foto's hier rechts. Het betreft een glaspaneel met een zeefdruk van textielvezels. Aan de onderzijde wordt het glas door led verlichting aangelicht hetgeen in combinatie met de bedrukking een "oplichtend" effect geeft tot zo'n 30-40cm. vanaf de vloer.

Na dit resultaat ging met verder op zoek naar een mannier om diepte toe te voegen aan het oplichtende effect. De oplossing werd gevonden door gebruik te maken van een driedimensionale laser grafeer techniek.

3d laser
Driedimensionaal lasergraveren is een zeer speciale techniek die het mogelijk maakt om vormen en afbeeldingen in het glas te brengen. De laserstraal penetreerd in het glas en veroorzaakt minsicule scheurtjes volgens het patroon dat door besturingscomputer wordt opgedragen. De structuur van het glas veranderd op de plaatsen waar het in contact is gekomen met de laserstraal.

Weergave
Een door lasergravering aangebrachte afbeelding kan meer dan honderdduizend puntjes bevatten. Als de kopse kant van het glas wordt aangelicht door LED-verlichting, wordt het licht in het glas als het ware 'gevangen' door de laser gravering waardoor deze oplicht en zichtbaar wordt.

Systemen met laser/led
Deze toepassing is leverbaar voor de volgende systemen:

  • Evolvin' Wall
  • Truelight

Het woord led was oorspronkelijk een afkorting van Light Emitting Diode, in het Nederlands: lichtuitstralende diode. Vandaag de dag is het woord in het Nederlands zo ingeburgerd dat het niet meer als een afkorting gevoeld wordt.

Recent opgeleverd
Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op uw verzoek belt een medewerker van glaswand.nl u tijdens kantooruren om uw vragen te beantwoorden.

Op welk tijdstip wilt u gebeld worden?


Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen contact met u op.