WandenGelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee glaspanelen met daartussen een PVB (PolyVinylButyral) folie. Bij glasbreuk blijven de meeste scherven aan deze PVB folie vastzitten. De beglazing zal op zijn plaats blijven. Gelaagd glas kan gekenmerkt worden als veiligheidsglas omdat er na breuk geen gevaarlijke scherven ontstaan die ernstig letsel kunnen veroorzaken.
Wanden met als basis gelaagde glazen panelen zijn mogelijk voor de systemen Simple!, Evolvin wall, Truelight en Hide. Voor deze vier systemen volgt hieronder afzonderlijk een korte introductie:

Simple systeem• Simple!
Heeft een paneeldikte van 10 mm (2 lagen van 5 mm met een folie van 0,38). De zeer minimalistisch vormgegeven aluminium profielen zijn 47x45,2 mm. Deuren zijn zowel als draai- en schuifdeur leverbaar.
Meer informatie over Simple!

Simple! technische details Wanden
De aluminium profielen van het Simple! systeem zijn zeer minimalistisch en beperkt van afmeting: 47mm. breed bij 45mm. hoog. Er zijn diverse hoekaansluitingen mogelijk om wanden met elkaar te koppelen. Een wand vrij in de ruimte laten eindigen kan met of zonder vertikaal eindprofiel. Een dergelijk eindprofiel is maar 22mm dik (zie detail D hieronder).
Simple! technische details Draaideur
Bij het Simple! systeem zijn zowel draaideuren als schuifdeuren mogelijk. De deuren zijn in alle gevallen wandhoog.
Voor de panelen van de wand zelf maken wij gebruik van 10mm. gelaagd glas. De deuren daarentegen worden vervaardigd van 6mm. gehard glas.
Simple! technische details Schuifdeuren
De schuifdeur is aan de bovenzijde voorzien van nylon wielen waarmee het aan het bovenprofiel hangt. Aan de onderzijde is de deur voorzien van een groef waarmee de deur door een op de vloer geplaatst nokje wordt geleid. De profielen van de deuren zijn nog iets slanker uitgevoerd dan de wandprofielen en meten 22x37mm. De deuren zijn voorzien van borstels.
Simple! technische details Geïntegreerde kasten
Bij het Simple! systeem bieden wij u de mogelijkheid om kasten in de glaswand te integreren. Hieronder ziet u de maatvoering van de standaard kasten. Uiteraard behoort maatwerk ook tot de mogelijkheden. Uw bijzondere aandacht vragen wij voor de kasten bij nummer 1 en 2. Deze kasten zijn volledig opgenomen in het glas
Simple! technische details Vrijstaand
Dankzij een speciaal bovenprofiel is het mogelijk om het Simple! systeem is vrijstaand en zelfdragend toe te passen. Het is hierbij echter wel van belang dat de configuratie uit meerder gekoppelde wanden bestaat zoals de voorbeelden hieronder bij 3 laten zien. In het speciale constructieve bovenprofiel is het desgewenst ook mogelijk om verlichting t.b.v. indirecte verlichting in te bouwen.
Simple! technische details Bekabeling
Ten behoeve van electrische bekabeling is het mogelijk om een vertikaal profiel met een breedte van 130mm. op te nemen. Dit profiel is voorzien van een afneembare kap waarin in het werk uitsparingen ten behoeve van kabeldoorvoer en/of wandcontactdozen kunnen worden gemaakt door de installateur.

 

Glas en akoestische isolatie
De akoestische isolatie verkregen door een constructie wordt weergegeven door een eenheid die het verschil tussen binnen- en buitengeluid bepaalt. De akoestische verzwakking wordt in een laboratorium gemeten en wordt weergegeven in de eenheid R. De gewogen verzwakkingseenheid Rw wordt berekend op basis van een vergelijking tussen de gemeten R-waarden (16 waarden voor 16 reeksen van 1/3 octaaf, van 100 tot 3150 Hz) en een referentiecurve (zie de grafiek hier rechtsonder). Die wordt zodanig uitgezet dat het gemiddelde van de overschrijding van de curve gemeten naar beneden toe lager is dan 2dB. De waarde die de aldus uitgezette curve aangeeft voor de frequentie van 500 Hz heet Rw en wordt uitgedrukt in dB.
De dB waarden die hier worden gegeven zijn laboratorium waarden voor het glas (figuur 1). Aangezien de akoestische isolatie wordt bepaald door het verschil tussen twee ruimtes mag het duidelijk zijn dat er meer factoren van invloed zijn dan alleen het glas. Ook de isolerende waarde van de constructie en de vloer en het plafond zijn van belang (figuur 2). Daarnaast zijn isolerende factoren in de ruimte van de ontvanger een extra factor van belang (figuur 3). Kortom het uiteindelijke resultaat is niet vooraf te geven en zal per situatie verschillen.
Geluidsreductie waarde's
Enkelwandig 5.5.1 Rw 35 dB
Dubbelwandig 5.5.2 Rw 41 dB
Dubbelwandig 6.6.1 Rw 44 dB
Dubbelwandig akoestisch glas 6.6.2 Rw 46 dB
Dubbelwandig hout Rw 43 dB
Meer informatie treft u aan op onze speciale Akoestiek pagina

 Simple

Omschrijving

Materiaal

Toepassing

Naturel Aluminium Profielen en legborden
Zwart Aluminium Profielen en legborden
Wit Aluminium Profielen en legborden
Donker brons Aluminium Profielen en legborden
Licht brons Aluminium Profielen en legborden
Zand Aluminium Profielen en legborden
Licht grijs Aluminium Profielen en legborden
Chroom Aluminium Profielen en legborden
Zwart-grijs Aluminium Profielen en legborden
Zwart Gelakt hout Kasten en legborden
Wit Gelakt hout Kasten en legborden

 Simple

Omschrijving

Materiaal

Toepassing

Beige Gelakt hout Kasten en legborden
Zacht grijs Gezuuretst glas Panelen
Zacht bruin Gezuuretst glas Panelen
Naturel Gezuuretst glas Panelen
Zacht grijs Reflecterend glas Panelen
Zacht bruin Reflecterend glas Panelen
Zwart Gelakt gelaagd glas Panelen
Wit Gelakt gelaagd glas Panelen
Ivoor Gelakt gelaagd glas Panelen
Peltrox Gelakt gelaagd glas Panelen
Dunas Gelakt gelaagd glas Panelen

 Simple

Omschrijving

Materiaal

Toepassing

Zacht bruin Gelakt gelaagd glas Panelen
Auror Gelakt gelaagd glas Panelen
Aubergine Gelakt gelaagd glas Panelen
Grijs avio Gelakt gelaagd glas Panelen
Zacht grijs Gelakt gelaagd glas Panelen
Transparant Helder gelaagd glas Panelen
Geel fluo Helder gelaagd glas Panelen
Blauw elettrico Helder gelaagd glas Panelen
Gepersonaliseerd glas
Naast een zeer breed scala aan standaard glassoorten en kleuren heeft u bij dit systeem eveneens de mogelijkheid om een eigen uitvoering te laten produceren. Dankzij het gebruik van een speciale vacuum techniek in combinatie met EVA folie (Ethylene Vinyl Acetate).
Gelaagd glas met LCD folie
Glas met controleerbaar doorzicht. Of met andere woorden maak uw glaswand doorzichtig wanneer u dat wenst. Met slechts één druk op de knop van doorzichtig naar ondoorzichtig. Deze toepassing maakt gebruik van een speciale film van vloeibare kristallen (LC).
Gelaagd glas met Touch screen
Maak uw glazen scheidingswand dynamisch en interactief met behulp van een speciaal glaspaneel met Touch techniek. Dit systeem combineert beamer projectie op een holografisch of LCD folie in combinatie met touch-screen bediening.
Gelaagd glas met Flatscreen
"Mirror Images" wordt deze toepassing ook wel genoemd, het is een zeer speciaal concept waarbij een monitor is geïntegreerd in een Evolvin Wall glaswand. Deze toepassing is alleen mogelijk bij de dubbelwandige uitvoering. De maximale diepte van het in te bouwen monitor scherm is 50mm.
Geïntegreerde kast
U kunt uw (bestaande) kasten natuurlijk altijd vóór een Evolvin Wall, Simple! of Truelight glaswand plaatsen maar het kan ook anders en veel mooier... Wij bieden u de mogelijkheid om kasten te integreren in een glazen scheidingswand.


Offerte aanvraag
Vul hier online uw gegevens
in en u ontvangt van ons
zo snel mogelijk een offerte.
Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze
digitale nieuwsbrief
Hartelijk dank voor uw inschrijving.
Akoestiek
Ook op het gebied
van akoestiek denken
wij graag met u mee.
Over glaswand.nl

Wie zijn wij?
Glaswand.nl geeft u alle informatie over ons bedrijf.

Meer informatie >
Inmeten & montage

Bij Glaswand.nl vindt u alle kennis
onder één dak om uw
project vakkundig
te realiseren.
• Advies
• Inmeten
• Montage

Meer informatie >
Glaswand.nl en het milieu

Wij streven ernaar zo
maatschappelijk verantwoord
te ondernemen!

Meer informatie >
Waarom glaswand.nl

Niet alléén onze jarenlange ervaring is een reden om voor ons te kiezen. Er is meer:
• Design
• Expertise
• Kwaliteit
• Service

Meer informatie >
Recent opgeleverd
Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op uw verzoek belt een medewerker van glaswand.nl u tijdens kantooruren om uw vragen te beantwoorden.

Op welk tijdstip wilt u gebeld worden?


Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen contact met u op.