SpecialLCD glas

LCD glas

Glas met controleerbaar doorzicht. Of met andere woorden maak uw glaswand doorzichtig wanneer u dat wenst. Met slechts één druk op de knop van doorzichtig naar ondoorzichtig. Deze toepassing maakt gebruik van een speciale film van vloeibare kristallen (LC) welke is geplaatst tussen twee 5mm. dikke extra clear glasplaten. De maximale paneelmaat is derhalve 120x330cm. De maximale wandhoogte 308cm.

Met slechts één simpele druk op de knop...

Verandert uw een zichtbare ruimte in een omgeving waarin uw privacy wordt gewaarborgd. Privacy glas is de naam waaronder deze toepassing ook wel bekend is. De werking ervan is eenvoudig uit te leggen: Zonder elektrische spanning liggen de vloeibare kristallen door elkaar en is de kleur van de beglazing opaalwit. Het glas is in dit geval ondoorzichtig maar wel lichtdoorlatend. Wanneer vervolgens de spanning wordt ingeschakeld worden de kristallen door een electrisch signaal gericht en is de beglazing onmiddelijk doorzichtig.

Het is ook mogelijk om afbeeldingen of presentaties te projecteren op het LCD glas:

Samenstelling:
Zoals reeds genoemd zijn de panelen opgebouwd uit twee lagen floatglas van 5mm. met daartussenin de film met vloeibare kristallen die is ingepakt tussen twee lagen EVA folie. De buitenste rand van het paneel, zo'n 6mm., bevat geen folie en is dus niet actief. Hier bevinden zich de electroden. Bij een smalle wand met slechts één paneel bevinden de niet actieve zones zich aan de vertikale buitenzijden. Indien het om een wand gaat die is opgebouwd uit meerdere panelen dan bevind de niet actieve zone zich aan de onder- en bovenzijde van de panelen. Aangezien Truelight & Evolvin wall systemen zijn met profielen zullen de niet actieve zones hierdoor worden afgedekt en dus geen nadelig effect hebben.

Aansluiting:
Aan de uiteinden van het glaspaneel bevinden zich de electroden. Al naar gelang de toepassing bevinden deze zich aan de vertikale (fig.1) horizontale (fig.2) zijden van het paneel. De transformator (gewicht 1,5 kg) en de electrische voorzieningen en aansluiting dienen door een erkend installateur te worden uitgevoerd.

Technische informatie
Zichtbare licht transmissie ON: 75% (+/- 5%)
OFF: 5% (+/- 1%)
Duurzaamheid Meer dan 5 jaar
Voltage verbruik 60V.
Frequentie 50-60 Hz.
Ampère 100mA per mq.
Verbruik 10W per mq.
 Van uit naar transparent en vice versa (latency) 200 ms.
Overzicht projectieafstand tot zicht
Grootte van projectie (mm)   Afstand tussen scherm en projector(mm)
1350 2280
2250 3850
3375 5810
4500 7770
Quantum glas
Eigen huis & Tuin
Deze video geeft u op speelse wijze een indruk van de mogelijkheden van LCD glas...
In november 2008 maakte Thomas gebruik van LCD glas in een aflevering van Eigen huis & tuin...
Recent opgeleverd
Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op uw verzoek belt een medewerker van glaswand.nl u tijdens kantooruren om uw vragen te beantwoorden.

Op welk tijdstip wilt u gebeld worden?


Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen contact met u op.