Wanden

Als u eenmaal heeft gekozen voor een glazen wand dan kunt u bij ons alle kanten op. Wij hebben een breed assortiment met een ruime keuze in kleur en afwerkingsmogelijkheden. Ook als de akoestische waarde voor u een belangrijk gegeven is, bijvoorbeeld omdat u een ruimte waar vertrouwenlijke gesprekken worden gevoerd wilt creëren, kunnen wij u een pasklare oplossing bieden. Binnen de hoofdgroep wanden maken wij onderscheid in de volgende subgroepen:
• wanden met gelaagd glas
• wanden met gehard glas
• wanden met enkelwandig glas
• wanden met dubbelwandig glas
• vrijstaande wanden

De specifieke kenmerken en mogelijkheden treft u hieronder uitgebreid omschreven en gedocumenteerd per categorie aan. De keuze tussen gelaagd en gehard glas is tegelijkertijd ook een keuze voor panelen met rondom profielen of panelen zonder profilen er omheen. Voor de keuze tussen enkelwandig of dubbelwandig zal isolatie en akoestiek doorslaggevend zijn. Deze factoren spelen bij de keuze voor een vrijstaande wand geen rol.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee glaspanelen met daartussen een PVB (PolyVinylButyral) folie. Bij glasbreuk blijven de meeste scherven aan de PVB folie vastzitten. De beglazing zal op zijn plaats blijven. Gelaagd glas kan gekenmerkt worden als veiligheidsglas omdat er na breuk geen gevaarlijke scherven ontstaan die ernstig letsel kunnen veroorzaken.

Gehard glas

Gehard veiligheidsglas is speciaal behandeld glas. Het glas is door extreme verhitting vijf keer sterker geworden dan gewoon glas en bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Als het breekt, valt het in kleine veilige (onscherpe) korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel. Gehard glas vindt u in veel toepassingen terug, zoals zijruiten van auto’s, bushokjes, glazen (douche)deuren, glazen tafels, glazen kasten, etc.

Enkelwandig

Naast een onderverdeling in gehard of gelaagd glas kunnen onze wanden ook worden onderverdeeld in enkel- of dubbelwandig. De belangrijkste reden om voor een dubbelwandige glaswand te kiezen is de akoestiek.

Vrijstaand

Een aantal van onze wandsystemen kan ook vrijstaand worden toegepast. Het belangrijkste kenmerk van een vrijstaande toepassing is het feit dat er geen constructie of verbinding is met een bouwkundig plafond of koof.

Op onze speciale video pagina treft u informatieve, leerzame en leuke video's aan over glazen wanden en glas in zijn algemeenheid. De filmpjes zijn gerubriceerd in 3 categorieën. Hieronder een preview...

Backshop
Impressie van een onlangs opgeleverd project te Schiedam.
De glasfabriek
Een kijkje in de "keuken". Bekijk de verschillende
productietechnieken.
Bierflesjes orkest
Sydney's Philharmonisch orkest bespeeld glazen bierflesjes.
Akoestiek
Ook op het gebied
van akoestiek denken
wij graag met
u mee.
Recent opgeleverd
Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op uw verzoek belt een medewerker van glaswand.nl u tijdens kantooruren om uw vragen te beantwoorden.

Op welk tijdstip wilt u gebeld worden?


Hartelijk dank voor uw aanvraag. Wij nemen contact met u op.